250g cream cheese
400ml susu cair
100g mentega
100g gula halus
100g tepung gandum
4 biji telur gread A
1 sk esen vanila
Cara
Masukkan susu & cream cheese(kacau atas api hingga cair) masukkan mentega
Asingkan kuning n putih telur
Pukul putih telur hingga kembang(klu d terbalikkan bekas,adunan td x jatuh)
Dlm bekas lain,pukul kuning n gula hingga kembang, masukkan adunan cheese td(kacau jap) masukkan tepung(kacau sampai x berketul)
Masukkan adunan putih telur td n esen vanila
*loyang yg ada adunan td di letakkan dlm loyang yg berisi air panas*
Guna api atas bawah, suhu 160, selama 50min atau sehingga masak
* lebih sedap d mkn ketika sejuk*
400ml susu cair
100g mentega
100g gula halus
100g tepung gandum
4 biji telur gread A
1 sk esen vanila
Cara
Masukkan susu & cream cheese(kacau atas api hingga cair) masukkan mentega
Asingkan kuning n putih telur
Pukul putih telur hingga kembang(klu d terbalikkan bekas,adunan td x jatuh)
Dlm bekas lain,pukul kuning n gula hingga kembang, masukkan adunan cheese td(kacau jap) masukkan tepung(kacau sampai x berketul)
Masukkan adunan putih telur td n esen vanila
*loyang yg ada adunan td di letakkan dlm loyang yg berisi air panas*
Guna api atas bawah, suhu 160, selama 50min atau sehingga masak
* lebih sedap d mkn ketika sejuk*
250g cream cheese
400ml susu cair
100g mentega
100g gula halus
100g tepung gandum
4 biji telur gread A
1 sk esen vanila
Cara
Masukkan susu & cream cheese(kacau atas api hingga cair) masukkan mentega
Asingkan kuning n putih telur
Pukul putih telur hingga kembang(klu d terbalikkan bekas,adunan td x jatuh)
Dlm bekas lain,pukul kuning n gula hingga kembang, masukkan adunan cheese td(kacau jap) masukkan tepung(kacau sampai x berketul)
Masukkan adunan putih telur td n esen vanila
*loyang yg ada adunan td di letakkan dlm loyang yg berisi air panas*
Guna api atas bawah, suhu 160, selama 50min atau sehingga masak
* lebih sedap d mkn ketika sejuk*
400ml susu cair
100g mentega
100g gula halus
100g tepung gandum
4 biji telur gread A
1 sk esen vanila
Cara
Masukkan susu & cream cheese(kacau atas api hingga cair) masukkan mentega
Asingkan kuning n putih telur
Pukul putih telur hingga kembang(klu d terbalikkan bekas,adunan td x jatuh)
Dlm bekas lain,pukul kuning n gula hingga kembang, masukkan adunan cheese td(kacau jap) masukkan tepung(kacau sampai x berketul)
Masukkan adunan putih telur td n esen vanila
*loyang yg ada adunan td di letakkan dlm loyang yg berisi air panas*
Guna api atas bawah, suhu 160, selama 50min atau sehingga masak
* lebih sedap d mkn ketika sejuk*